Alla inlägg under juli 2008

Av Josefin - 22 juli 2008 09:23

Ikväll bär det alltså av mot Scandinavium och musikalen MAMA MIA!!! Ska bli jättekul att äntligen få se den...


Igår hade vi en tung dag, efter veterinären tog vi oss mot Partille och åt på Mcdonalds, sen en snabb tur till Rusta, sen hämtade vi Buster och lämnade Yenna hos dagmatten. Åkte och hälsade på Kennel Min-Min Light och deras underbara irländska settrar. Efter den morgonen var det ljuvligt att få gosa på nya valpen Paloma, önskar Wanja och Petter all lycka med denna bedårande lilla tös! Givetvis var det mysigt att få klappa på gamle Rico, (härligt att se honom "still going strong"), Amigo och Elliott!


Spenderade resten och kvällen hos Erika. Tog en promenad med Buster och Cleo, som gick jättebra ihop! Buster skötte sig mycket bättre än jag förväntat mig! På kvällen låg vi i bäddsoffan med massa kuddar och täcken till film och Sex in the city-boxen givetvis med stor godisskål mellan oss! En bra avslutning på jobbig dag...


Körde Erika till tåget i morse och har precis hämtat hem Yenna. Idag blir det lungt, ska ut med djuren om en stund... Får aktivera en gul innan han ska vara hemma med sin syster :)

Av Josefin - 21 juli 2008 08:55

Idag gick Hubbe över Regnbågsbron...


Han matte och jag var med till sista andetaget, vi grät, klappade och kramade honom hela tiden. Även om man vet att han har det mycket bättre, är det så hemskt at behöva säga Hej då! I köttbulledalen finns ingen smärta bara lek och bus...


Denna dikt, skriven av en okänd, tillägnar jag Hubbe och hans matte Erika...


Till min lilla grabb!




När solen går ner och det börjar bli sent, säger jag till honom: -"Gå och lägg dig det är dags att sova". Han tar sig tid och låtsas att han aldrig hört...



Den lilla grabben vill bara kela.

Han vill aldrig sova.

Han är min lilla grabb.

Han är mattes bästa vän.



När solen gått upp och det är dags att gå och starta en ny dag, då vill han inte att jag ska gå. Han gör sitt bästa för att få mig att stanna och kan nästan få en att skämmas!



Han vill aldrig säga "Hej då!"

Utan vill bara vara med sin bästa kompis, han vill aldrig vara utan sin matte. Aldrig tvivla på vad jag vill...



Han lägger sitt huvud på axeln och tittar på mig och verkar säga -"Du kommer väl tillbaka?"



När tiden kommer och han är för gammal, kommer han förstå varför jag gråter. Att han lämnar mig helt ensam. Min grabb kommer att krossa mig hjärta,  jag vill inte säga "Hej då!"



Han är min grabb och vi är bästa vänner och han kommer alltid att finnas i mitt hjärta!



Tack för den här korta tiden vi fick träffa dig Hubbe, hälsa till alla våra vänner där uppe. En dag möts vi, vid Regnbågsbron...

/Josse, Yenna och Buster




Av Josefin - 19 juli 2008 18:18

Idag tog vi en tur mot Slussen för att gå på utförsäljning hos en privatperson. Mor hade läst en annons om detta och vi åkte mest för att ta en utflykt.. 


Jag hittade en polermaskin, och om det var ok pris kunde det ju vara värt med en egen, nu när jag ska vaxa bilen oftare än innan ;) Gick och fråga och höll på att sätta i halsen när han sa: -Ja, vad sägs om en tjuga? (!!) Jag slog till, om ni undra... Gick runt och kikade och på väggen hänger något som liknade ett Baggenbälte..jovisst där hängde ett med två linor i. Med andan i halsen frågade jag åter farbron om pris, (vet ju att dessa går runt 700kr i affären). -Ja, en tia blir väl bra, säger farbron och jag undrar om han vet vad de kostar..?? Så för 35kr fick jag en polermaskin, ett Baggenbälte och en skopa till hundmaten. Jag e supernöjd! Mor fyndade en ryamatta, mangelkorg, en bägare och ett pussel, allt för 180kr! 


Jag som skulle ägnat dagen med Gul, det blev inte mycket av det tyvärr. Vädret har varit så skumt, ösregn och solsken omvartannat. Sen har lusten att träna inte infunnit sig. Men jag la ett spår iaf, som gick ok. Han gick inte i spårkärnan och vimsa endel, men han hittar ju till slutet och han har varit så nöjd ändå, han fick bära bollen ända hem! Får se hur vädret är senare, kanske det blir en snabbis lydnad på Orust BK sent ikväll????


Mina hundar har fått äta Pedigree hundmat från ICA ikväll, jag hade helt missat en dags ranson mat. Åker hem i morgon efter frukost, så det får överleva :) Nä, vad sägs om varma mackor, sallad och tzatiski? Det är iaf vad jag ska slänga ihop nu....

Av Josefin - 18 juli 2008 18:17

Ja, idag påbörjade jag vaxningen, med 3st olika typer av vax, rubbing och instruktioner, tänkte jag många fula ord innan jag fick in andan :)


Det hela tog ca: 3timmar och nu står en blänkande fin bil utanför, och jag är nöjd över resultatet! Vill göra om det snart...NEJ! Mina armar är helt slut av putsning,tvättning och torkning, och min kropp vill hälsa på John Blund. Men inte än, mor och jag har hyrt två filmer eftersom det inte fanns något kul att titta på ikväll.


Morgondagen ska ägnas åt mr Gul, har hittat två stora fält som jag kan gå två spår på. Tänkte åka till Orust BK på kvällen och köra genom lydnaden. Annars är det läsning och vila på schemat :)



Av Josefin - 17 juli 2008 16:22

Nu är jag uppe på Orust, och inte satte man sig i solstolen direkt...


Åkte direkt in till Henån och hämtade ut mina beställda rutor från Solarplexius. Det första tre rutorna där bak gick lätt att sätta fast, sen fick det bli hjälp att sätta fast de som skulle sitta vid baksätet... nu är alla fem på plats och jag är supernöjd :) Hann även bättre på lacken på dragkroken och vindrutetorkarna. Imorgon blir det in i biltvätten för att sedan påbörja vaxningen... Ska även bättra på de svarta gummilisterna igen samt lamporna därbak behöver en omgång lack till... Jag kommer ha att göra hela veckan, men det är ändå kul att fixa med bilen!!!


På söndagkväll bär det av hemåt för att åka med Erika till veterinären på måndag kl.11 Inget roligt besök, då det är dags för Hubbe att gå över regnbågsbron :(


På tisdag är det MAMA MIA på Scandinavium med pappa, ansi och bröderna. Det ska bli såååå kul!!!


Nu är det snart dags för pannbiff, potatis med brunsås :)

Av Josefin - 16 juli 2008 20:05

Idag vill jag önska min lilla tös GRATTIS på sin 5-års dag :)


Nu har jag en bur i bilen, äntligen.. Tack J som gjort den fantastisk fin, ser ut som en helt ny bur! Den passar otroligt bra i bagaget, som handen i handsken faktiskt :) Den är värd sin vikt i guld nu när man har en sladdätande hund, hahaha... Nu ska jag snart ta med med hundarna ut för provsittning.


Får se om det blir orust imgn, har inte bestämt mig ännu. Solarplexen hade inte kommit än till mor, men förhoppningsvis imgn... Jag ska vaxa benen imgn, aj..men alltid lika gott när det är över :) Jag hoppas på sol nu så man kan sola de två cigaretterna ;) Har sett ett par döhäftiga högklackade skor på rea, funderar på att åka och köpa de imgn. Inte för att jag kan använda högklackat så ofta som jag vill...


Nu måste jag ut och köra slut på en stor gul hund....

Av Josefin - 15 juli 2008 15:01

Näää, faktiskt inte på den store gule (denna gång :)...


Märkte att jag inte fått in min lön idag, ringt samtal efter samtal och det visade sig att det blivit något fel när jag bytte bank. Så jag får lönen på utbetalningslapp om 1-2 dagar, ghaaaaaaaaaa! Jag som tänkt åka till Orust imgn efter att jag hämtat buren... Nä, tala om merjobb, att behöva åka till SEB och sätta in pengarna, sen åka hem och betala alla räkningar...


Buster hade damp igår, undra om en hund kan ha ADHD??? Iaf var han helt skogstokig, flög upp i soffan och skulle ligga i knät och brottas/pussas/kela/bråka/bita/busa samtidigt.... Så det var bara att sätta på sig skorna 2230 och ta en långpromenad. Tog ett kort träningspass och han var så laddad att pälsen låg 1cm utanför kroppen :) Men kul hade han iaf, lilla Yenna pinnar på bra nu igen :) Hon har funkat bra på bytet av mat samt smärtstillande. Vi håller tummarna och ser hur länge det håller...


Vill verkligen upp till mamma nu, ska lägga massa spår!! Hos mamma finns det ju massa stoooora fält som jag kan lägga på, som även finns på gångavstånd, helt perfekt! Ska åka till Orust Bk så fort hundarna är färdigbehandlade. Nu får jag försöka hitta andra ställen och köra lydnaden på så länge... Ska börja cykla med Buster oxå, så han får upp muskelmassan och konditionen. Han älskar verkligen att cykla, men gud vilken fart han har i travet... Matte får kämpa för att hålla jämn takt med savannbenshunden :)


Ikväll blir det dammsugning av bil...igen! Men imgn blir det bur, jippiii!

Av Josefin - 14 juli 2008 19:15

Ja, vad ska man säga...


Jobbade sista helgen och det var då Mr Gul inte kunde hålla sig mer. Märker på natten att hela bagaget är fullt av nått smått, hm.. Jodå, visst har han hittat en kabel att dra ur från panelen och dissikera denna i bitar. Det tog två dar innan vi hittade vad som nu inte funkar på bilen...backljusen. Som tur är fick jag köpa Js bur som hämtas på onsdag :)


Nu är det SEMESTER!

Ovido - Quiz & Flashcards